06. aprila 2022

V Lokah dobili nov vodovod in novo površino za pešče ob lokalni cesti, priprave na čistilno akcijo

 

 V Lokah v občini Straža smo  v torek, 05.04.2022 predali svojemu namenu nov vodovod in novo površino namenjeno pešcem ob lokalni cesti skozi naselje. Skupni znesek investicij znaša 379.000 evrov.

V okviru projekta so zgradili dobrih 500 metrov vodovodnega omrežja od lokalne ceste Zalog – Straža s podvrtanjem pod železniškim tirom, po lokalni cesti skozi naselje Loka s podvrtanjem pod vodotokom reke Krke zahodno od lesenega mostu ter v nadaljevanju do regionalne ceste v zaselku Volavče. Tu so obnovili še 270 metrov sekundarnega vodovoda ter vse individualne priključke stanovanjskih hiš. Poleg vodovoda so uredili novo cestno razsvetljavo in postavili 14 svetilk. Vse od nivojskega železniškega prehoda do naselja Loke pa so posodobili tudi površine namenjene pešcem v dolžini 170 m ter zgradili novo kanalizacijo za padavinske vode v dolžini 120 metrov. Lokalna cesta in javne poti v naselju Loke so dobile novo asfaltno prevleko, dodatno so asfaltirali še 180 m makadamskih javnih poti. Župan Dušan Krštinc je ob tem povedal: «Gre za bistveno izboljšanje kakovosti življenja v tem kraju, izboljšanje prometne varnosti za vse udeležence v prometu, površine pešcem omogočajo več udobja in varnosti, javna razsvetljava pa je še posebej pomembna za same domačine.«

V sodelovanju s Slovenskimi železnicami so v celoti obnovili tudi nivojski železniški prehod, ki je izveden z gumi ploščami, izboljšala pa se je tudi varnost prehajanja pešcev čez omenjeni prehod. Skupna vrednost investicije znaša 378.895,00 € z DDV, Občina Straža pa jo je v celoti pokrila iz občinskega proračuna.

Dela je v dobrih štirih mesecih izvedlo podjetje CGP d.d iz Novega mesta s podizvajalci Primož Pugelj s.p., Komunala Novo mesto d.o.o in Gregorič elektromehanika d.o.o.. Gradbeni nadzor nad investicijo je izvajalo podjetje S&K d.o.o. iz Novega mesta, koordinacijo varnosti in zdravja na gradbišču pa podjetje LERO d.o.o. iz Šentjerneja.

Iz Občine Straža še sporočajo, da bodo v petek, 8. aprila 2022, od 16. do 18.ure izvedli veliko čistilno akcijo na območju celotne občine. Namen spomladanske akcije je urediti okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot obiskovalce občine Straža ter prispevati k ozaveščanju in s tem tudi k večji kakovosti življenja. Dejavnosti bodo usmerjene v urejanje bivalnega okolja, nabrežij reke Krke, okolice naselij in prometnic. Akciji se bodo na pobudo občine pridružili še osnovnošolci OŠ Vavta vas, gasilci PGD Vavta vas in PGD Dolenja Straža, turistično društvo Straža, člani športnega društva Breza, rafting kluba, ribiči, upokojenci in člani združenja borcev. Občina bo poskrbela za postavitev zabojnikov kamor bodo lahko občani odložili odpadke, ki jih bodo zbrali v sklopu čistilne akcije. Zaključek z malico za vse udeležence akcije bo ob 18.uri pred gasilskih domom v Straži.

 

Župan Občine Straža

Dušan Krštinc

 

Arhiv novic

Ugotovitve inšpekcijskega nadzora nad preglednostjo cest v območju osnovne šole in vrtca na območju Občine Straža

29. septembra 2022

Inšpektorji Službe za medobčinski inšpekcijski nadzor Skupne občinske uprave občin Dolenjske so v času od 25. 8. 2022 do 15. 9. 2022, izvedli redne nadzore glede zagotavljanja preglednosti cest v območju osnovnih šol in vrtcev. Cilj akcije je zagotoviti varnost udeležencev v cestnem prometu, zlasti najranljivejše skupine, tj. otrok, ki ...Več »

Podari – zamenjaj - vzemi

23. septembra 2022

Podari – zamenjaj - vzemi Pripravljamo se na 1. tovrstni dogodek, ki je namenjen vsem, ki vam je doma kaj v napoto, pa se vam to zdi škoda zavreči, vsem, ki ste se doma česa naveličali in bi to zamenjali, vsem, ki nimate dohodkov, da bi si željeno privoščili. Z izmenjavami spodbujamo ...Več »

Evropski teden mobilnosti 2022

31. avgusta 2022

Občina Straža je tudi v letošnjem letu s podpisom listine pristopila in s tem potrdila sodelovanje pri projektu  Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal med 16. in 22. septembrom 2022, kateri letos poteka pod sloganom "trajnostno povezani". Poudarek letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je na pomenu vključenosti najrazličnejših deležnikov v procese načrtovanja in odločanja ...Več »

90 let gospe Ivane Jakše

31. avgusta 2022

V Domu starejših občanov je v torek 30.09.2022 v  krogu svoje družine,  visok življenjski jubilej 90 let, praznovala gospa Ivana Jakše iz Straže. Poleg župana Dušana Krštinca so ji vse dobro zaželeli tudi predsednica DU Straža Rozina Kum, predstavnica Karitasa Marica Vurušič ter predstavnica KORK Straža Jožica Piškur. Vse dobro ...Več »

Počitniška ustvarjalna delavnica

18. avgusta 2022

Utrinki z današnje počitniške ustvarjalne delavnice - poslikava kamenčkov in školjk   Več »

Turnir v balinanju

17. avgusta 2022

V soboto je v Športnem parku Breza potekal turnir v balinanju, ki ga je organiziralo tamkajšnje Športno društvo Breza. Udeležence turnirja je pozdravila in jim zaželela dobrodošlico v občini Straža podžupanja občine Katarina Petan. Več »

Dobrodelna strelska tekma  Strelskega društva Straža

10. avgusta 2022

V soboto je Strelsko društvo Straža priredilo dobrodelno strelsko tekmo, na kateri smo zbrali 200€, ki smo jih namenili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Vavta Vas.  Zmagal je Jure Pavlin  SD STRAŽA, pred Pavlom Turkom SD RAFAL, tretje mesto pa je zasedel Franc Povše SD STRAŽA.         Več »

Počitniška delavnica - Izdelovanje nakita

12. julija 2022

Utrinki z današnje počitniške delavnice, ko smo s pomočjo ustvarjalke Darje Hrovatič izdelovali nakit prijateljstva.   Več »

90-letnica gospe Antonije Kočman

30. junija 2022

V mesecu juniju je visok življenjski jubilej 90-let praznovala  gospa Antonija Kočman iz Vavte vasi. Na njenem domu jo je obiskal župan Dušan Krštinc z direktorico občinske uprave Lidijo Plut, obisku pa so se pridružili tudi predstavniki Krajevne organizacije Rdečega Križa Straža, Društva upokojencev Straža in Karitasa.  Slavljenki želimo vse lepo ...Več »


top